hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás tejbegríz-hab

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet 10 dkg cukorral és a félbevágott vaníliarúddal felforraljuk, majd beleszórjuk a búzadarát. Kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és kihűlésig időnként megkeverjük.
  2. A málnát megtisztítjuk, 6 dkg cukorral megszórjuk, majd félretesszük. A tejszínt habbá verjük, óvatosan a kihűlt tejbegrízhez keverjük.
  3. A tejszínes gríz 1/3 részét poharakba tesszük, a maradék krémbe pedig belekeverjük a cukrozott málna nagy részét, és a poharakban levő fehér krémre kanalazzuk. A tetején elosztjuk a félretett málnát, majd ízlés szerint tejszínhabbal tálaljuk.

MÉG TÖBB TEJBEGRÍZES RECEPTET ITT TALÁLSZ!>>> 

10+1 GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN ELKÉSZÍTHETŐ DESSZERT>>> 

10 MENZAKAJA, AMIT OTTHON ELKÉSZÍTVE IMÁDNI FOGSZ! 

Megjegyzés

Vomberg Frigyes receptje, fotó: Komáromi Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss