Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-ricottás pite (cukormentes recept)

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 200 g finomliszt + a nyújtáshoz
  • 1 csipet só
  • 1 tk pornyírfacukor
  • 125 g hideg vaj
  • 1 db tojás
  • A ricottakrémhez:
  • 250 g ricotta
  • 3 ek pornyírfacukor
  • 1/2 db citrom
  • 150 ml cukrozatlan habtejszín
  • A díszítéshez:
  • 150 g friss málna
  • sótlan pisztácia
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A pitetésztához vegyítsük el a lisztet a sóval és a cukorral. Morzsoljuk el benne a felkockázott vajat, adjuk hozzá a tojást, és 1-2 ek vízzel gyúrjuk rugalmas tésztává az egészet.
  2. Egy darab folpakba csomagolva tegyük a hűtőbe kb. 30 percre.
  3. Azután lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát egy 3-4 mm vastag körré, és béleljünk ki vele egy 24 cm-es kerek piteformát úgy, hogy pereme is legyen.
  4. Szurkáljuk meg egy villával, és süssük aranyszínűre a 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez keverjük el a ricottát a nyírfacukorral, és a megmosott citrom kifacsart levével.
  6. A tejszínt verjük fel kemény habbá, és forgassuk össze a ricottás krémmel, majd oszlassuk el az egészet a kihűlt pitetésztán.
  7. Alaposan mossuk meg a málnát, és hagyjuk lecsepegni. Rendezzük el tetszőlegesen a gyümölcsöt a krémen.
  8. Törjünk apróra egy kevés pisztáciát, és szórjuk a pite tetejére.
  9. Ízlés szerint pornyírfacukorral meghintve kínálhatjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss