hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás pohárkrém

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 30-40 dkg málna
  • 3-4 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 ek porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10-15 dkg tejföl
  • A díszítéshez:
  • 1/2 tábla csokoládé

Elkészítés

  1. A málnát egy szűrőbe tesszük, és folyó víz alatt alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük.
  2. Ezután óvatosan, vigyázva, hogy a málnaszemek ne törjenek össze teljesen, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és ízlés szerint őrölt fahéjjal. Legalább fél órát állni hagyjuk, és közben néha óvatosan átkeverjük.
  3. A mascarponét simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel.
  4. A málnát a levével együtt elosztjuk 4 db pohárban. Rákanalazzuk a mascarponekrémet, majd a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön és az ízek összeérjenek.
  5. Közvetlenül tálalás előtt kivesszük a hűtőből, és csokoládéforgáccsal díszítjük.

    Még több málnás desszert >>> 

    Mennyei pohárkrémek >>> 

    Mascarponés receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek