A málnás pohárkrém elkészítéséhez a bort egy kisebb lábasba töltjük, beleszórjuk a cukrot, és összeforraljuk. Addig forraljuk, amíg kb. 1,25 dl-nyire redukálódik. Lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a megtisztított málnát. Ezután hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
A piskótát kisebb darabokra vágjuk vagy törjük. A habtejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a vaníliakivonattal. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez, majd összeállítjuk a desszertet.
A hozzávalókat poharakba vagy csatos üvegekbe rétegezzük. Alulra piskóta kerül, majd tejszínhab, végül a málnás öntet. Ugyanígy elkészítünk még egy réteget. A félretett tejszínhabbal, egy kevés málnával és néhány bazsalikomlevéllel díszítve kínáljuk.
Mindmegette tipp: Málna helyett eperrel is elkészíthetjük a pohárkrémet. Mielőtt felvernénk a habtejszínt, érdemes betenni a hűtőszekrénybe néhány órára, majd egy hideg fémtálba tölteni, mert így verhető fel a leggyorsabban.
Krémes, gyümölcsös és szupergyors. Ezek a legfőbb jellemzői ennek a pohárkrémnek, amit ha csatos tetejű üvegbe pakolunk, könnyedén szállíthatóvá válik, és bárkit lenyűgözhetünk vele. A málnás öntetből kellemesen áramlik a chardonnay illata, a tejszínhabból a vanília, a piskóta pedig mindezt magába szívja. - MME