Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-pisztáciás palacsinta fehércsokoládéval

45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg málna
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 6 ek liszt
  • 1 csipet só
  • 1 ek cukor
  • 1 tk étolaj
  • A krémhez:
  • 10 dkg pisztácia
  • 1 csomag fehér csokoládés pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5 ek cukor
  • 18 dkg krém sajt
  • Az öntethez:
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • A díszítéshez:
  • 10 db szárított málna

Elkészítés

  1. A málnát egy szitába tesszük, és kipréseljük a levét. A tojást összekeverjük a tejjel, a liszttel, a sóval, a cukorral és a málna levével, majd hozzádajuk az olajat.
  2. Ledaráljuk a pisztáciát. A pundingport csomómentesre keverjük egy kis adag hideg tejben, majd hozzáadjuk a cukrot és a maradék tejet. Felfőzzük, hozzákeverjük a krémsajtot és a darált pisztáciát.
  3. A fehér csokoládét mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk. A palacsintát megtöltjük a pisztáciás krémmel, összehajtuk, és az öntettel leöntve tálaljuk. Szárított málnadarabokkal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss