Málnás-pisztáciakrémes álomsüti

75 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A piskótaalaphoz:
  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 ek darált pisztácia
  • 3 ek liszt
  • A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 11 dkg pisztáciakrém
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek darált pisztácia
  • A málnaszószhoz:
  • 25 dkg málna
  • 1 ek porcukor
  • 0,5 db citrom leve
  • A díszítéshez:
  • 3 ek darált pisztácia
  • málnaszemek
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1.  A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Elkészítjük a tésztaalapot: konyhai vagy kézi robotgéppel a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, a csipet sóval 6-8 perc alatt világosra, habosra keverjük.
  2. A pisztáciát ledaráljuk, és 2 evőkanálnyit hozzáadunk a tojáshabhoz. Ezután fokozatosan hozzákanalazzuk a lisztet, és egy spatula vagy habverő segítségével óvatos, könnyed mozdulattal egyneművé dolgozzuk.
  3. Kivajazunk és kilisztezünk egy 32 × 24 centiméteres tepsit, és beleöntjük a piskótatésztát, elegyengetjük, és előmelegített sütőbe helyezzük 20 percre. Ha szép halványbarna színűre sült a piskóta, tűpróbával ellenőrizzük. Az elkészült piskótát lefordítva deszkára vagy rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  4. A krémsajtot egy keverőtálban konyhai vagy kézi robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral, majd alacsonyabb fordulaton hozzákeverjük a pisztáciakrémet. Ha eloszlott, hozzáöntjük a hideg tejszínt, ismét magas fordulattal habosra verjük, végül 2 ek. darált pisztáciát keverünk hozzá.
  5. A krémet letakarva a hűtőbe tesszük 1 órára pihenni. Ezalatt a málnát egy forralóedénybe tesszük a porcukorral és a citromlével, majd alacsony lángon kevergetve főzni kezdjük. Forrás után 2-3 percig takaréklángon főzzük. Az elkészült málnaszószt szűrőn átpasszírozzuk, majd félretesszük.
  6. Következhet az összeállítás. A pisztáciás piskótaalapot egy ecset vagy kanál segítségével megkenjük a málnaszósz felével, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, végül ezt is bevonjuk a málnaszósszal.
  7. Díszítésként megszórjuk darált pisztáciával, végül pedig málnaszemeket rakunk a tetejére. 

Nézd meg videón, hogyan készül málnás-pisztáciakrémes álomsüti!

Ezek is érdekelhetnek

Friss