Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás piskótarolád

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szátválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a sóval. A kétféle masszát összeforgatjuk a liszttel és a sütőporral.
  2. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, megkenjük vajjal, majd belesimítjuk a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Egy konyharuhát megszórunk porcukorral. Ráborítjuk a tésztát, majd eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.
  3. A töltelékhez simára keverjük a mascarponét és a túrót. Egy másik tálban összevegyítjük a habfixálót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Kis adagokban a mascarponés túróhoz adjuk, végül beleszórjuk a málnát is.
  4. Kitekerjük a roládot, és megtöltjük a krémmel. A konyharuha segítségével ismét szorosan feltekerjük, majd a hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Tálalás előtt megszórjuk a porcukorral, és málnaszemekkel díszítjük.

    A legjobb málnás receptek >>> 

    Mascarponés finomságok >>> 

    ISTENI TÚRÓS KAJÁK >>> 

    Videóreceptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss