Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás piskóta

MME MME
40 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 20x28 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a kókuszolajjal, 1 tk reszelt citromhéjjal és 2 ek citromlével.
  3. A tojások fehérjét egy csipet sóval habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
  4. A tojássárgájás-kókuszolajos keveréket a tojáshabhoz adjuk, és egy spatulával óvatosan összeforgatjuk. Ezután fokozatosan beleszitáljuk a lisztet, és finoman elkeverjük benne.
  5. Az így kapott masszát egyenletesen eloszlatjuka tepsiben, majd a tetejét kirakjuk a friss málnaszemekkel. A piskótát az előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeleteljük, és porcukorral megszórva kínáljuk.

Megjegyzés

Finom, nagyon egyszerű elkészíteni, és még egyszerűbb elfogyasztani! Tejmentes piskóta recept. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss