Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás palacsinta pikáns krémsajtos töltelékkel

45 perc
egyszerű
olcsó
12 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 2 dl szódavíz (ásványvíz)
  • csipet só
  • 2 ek olaj
  • 1 ek málnaszirup
  • A töltelékhez:
  • 30-40 dkg tejszínes krém sajt
  • 2 dl tejszín
  • 20-40 dkg málna
  • 7 ek porcukor
  • A tetejére:
  • porcukor
  • vegyes bogyós gyümölcs
  • málnaszirup

Elkészítés

  1. A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, 30 percig pihentetjük, majd vékony palacsintákat sütünk a tésztából.
  2. Töltelékhez a málnát megmossuk, lecsöpögtetjük. A felét összeturmixoljuk a krémsajttal és a porcukorral.
  3. Kemény habbá verjük a tejszínt, hozzákeverjük a krémsajthoz. Megtöltjük a palacsintát, megszórjuk a málnaszemekkel.
  4. Feltekerjük, porcukrozzuk, vagy kevés málnasziruppal meglocsoljuk, rászórjuk a bogyós gyümölcsöket.

    10+1 VERHETETLEN MÁLNÁS DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

    ELLENÁLLHATATLAN MÁLNÁS FINOMSÁGOK >>>

    ÍGY NEM RAGAD LE ÉS SZAKAD SZÉT: TIPPEK PALACSINTASÜTÉSHEZ >>>

Megjegyzés

Málnasziruppal a palacsinta rózsaszínű és ízletesebb, ekkor nem cukrozzuk. Ne süssük túl, halványszínű maradjon. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss