Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-mascarponés pohárkrém

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A málnaöntethez:
  • 50 dkg málna (lehet fagyasztott is)
  • 4 ek barna cukor
  • 2 ek balzsamecet
  • A pohárkrémhez:
  • 2 dl cukrásztejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 16 db babapiskóta

Elkészítés

  1. A málnára rászórjuk a cukrot és a balzsamecetet, összekeverjük, majd leturmixoljuk, és átpasszírozzuk egy szűrőn.
  2. A tejszínt felverjük. A mascarponét a cukorral és a vaníliás habosra keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.
  3. Négy fagyikehely aljára teszünk a krémből, majd mindegyikre lerakunk egy sor babapiskótát, amit meglocsolunk a sűrű málnaöntettel. Így folytatjuk a rétegzést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ezután fogyasztás előtt 2 órára hűtőbe tesszük.

    Ínycsiklandó pohárkrémek >>> 

    Málnás finomságok >>> 

    Mascarponés receptek >>> 

Megjegyzés

Ez egy egyszerűen elkészíthető pohárkrém, de egy különleges, gyümölcsös-tejszínes sajtkrémmel és piskótával. Fantasztikus ízharmónia. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek