Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-mascarponés pitetortácskák

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 22 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 csipet só
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 4 dkg őrölt mandula
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg málna
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg aprított pisztácia
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: 15 dkg málnát 1 evőkanál cukorral és pici vízzel felforralunk, majd szűrőbe tesszük, a levét is felfogjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett munkafelületen kinyújtjuk, egy bögrével, a tésztával a muffinformát kibéleljük. Villával megszurkáljuk, majd 15-20 perc alatt megsütjük. A kosárkákat rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A mascarponét a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük.

A tésztakosárkák aljába 1-1 kanál málnapépet teszünk, erre vaníliás mascarponét kanalazunk. A tetejükre málnát teszünk, majd az aprított pisztáciával meghintjük. A tetejét meglocsolhatjuk a málna levével.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek