Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás lúdlábtorta cukor-, és gluténmentesen

60 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • 12 szeletes tortához
  • Kakaós piskótához:
  • 6 db "M"-es tojás
  • 6 ek eritrit
  • 4 ek rizsliszt
  • 2 ek kakaópor
  • A párizsi krémhez:
  • 4 dl tejszín 30%-os zsírtartalmú
  • 20 dkg eritrit
  • 10 dkg kakaópor
  • 30 dkg margarin
  • Továbbá:
  • kb 30 dkg friss málna
  • rum, vagy rumaroma
  • A mázhoz:
  • 10 dkg steviával édesített GM csoki
  • 1 ek étolaj
  • A díszítéshez:
  • friss málna szemek

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az átszitált lisztet és kakaóport. A masszát óvatosan keverjük, hogy ne essen össze, ne törjük össze a habot. 20-22 cm átmérőjű tortakarikába kanalazzuk a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük.Tortakarikában hagyjuk kihűlni. A karikát óvatosan leemeljük róla. A krémhez a tejszínt az eritrittel forrástól számítva kb. 5 percen át főzzük, állandó kevergetés mellett. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a kakaóport, és hagyjuk kihűlni. Kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaós krémet, és robotgéppel kihabosítjuk, pár evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A piskótát három lapba vágjuk, az alsó lapot visszahelyezzük a formába. rákenjük a krém harmadát, sűrűn kirakjuk a málnával, és kissé a krémbe nyomkodjuk, majd a következő lapot is ráhelyezzük, megkenjük a maradék krémmel, málnával kirakjuk és a felső lapot is ráhelyezzük. Pár órára érdemes hűtőbe tenni, majd a tortakarikát óvatosan leemeljük róla, és vízgőz felett 1 ek étolajjal megolvasztott csokival bevonjuk. Tetejét a maradék krémmel és málnával díszítjük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A félretett krémből egyenletes távolságra 12 krémrózsát nyomunk, melyek közepébe belehelyezzük a meggyszemeket. A torta felszeletelése forró vízbe mártott éles, hosszú pengéjű késsel történjen.

Ezek is érdekelhetnek

Friss