Málnás-krémes piskótatorta

MME MME
1
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • tojás
  • cukor
  • liszt
  • sütőpor
  • málna ízű gyümölcskocsonya
  • natúr vajkrém
  • tejszín
  • málna
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: A piskótát elkészítjük: a 3 tojásfehérjét habbá verjük. A 3 tojás sárgáját a 3 evőkanál cukorral habosra keverjük. Ehhez adjuk a 3 evőkanál lisztet, a sütőport, és végül óvatosan belekeverjük a tojások felvert habját. Kivajazott, lisztezett kerek tortaformába töltjük, és légkeveréses sütőben 160 fokon 15 percig sütjük. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet.

A vajkrémet elkeverjük 2 evőkanál cukorral. A gyümölcskocsonya-port elkeverjük 2,5 dl vízzel, és hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, felemelegítjük (nem forraljuk!). Ezt a vajkrémhez keverjük, és hozzáadjuk a gyümölcsöket ill. a felvert tejszínt. Ha kihűlt a piskóta, ráöntjük a krémet, és egy éjszakán át dermesztjük.

Megjegyzés

Nagyon finom, könnyű, krémes desszert! Kezdőknek is ajnálom! Ha valaki nem szereti a málnát, citrommal is elkészítheti. Ebben az esetben citrom ízű gyümölcskocsonya kerül a sütibe ill. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss