Elkészítés: A piskótát elkészítjük: a 3 tojásfehérjét habbá verjük. A 3 tojás sárgáját a 3 evőkanál cukorral habosra keverjük. Ehhez adjuk a 3 evőkanál lisztet, a sütőport, és végül óvatosan belekeverjük a tojások felvert habját. Kivajazott, lisztezett kerek tortaformába töltjük, és légkeveréses sütőben 160 fokon 15 percig sütjük. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet.
A vajkrémet elkeverjük 2 evőkanál cukorral. A gyümölcskocsonya-port elkeverjük 2,5 dl vízzel, és hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, felemelegítjük (nem forraljuk!). Ezt a vajkrémhez keverjük, és hozzáadjuk a gyümölcsöket ill. a felvert tejszínt. Ha kihűlt a piskóta, ráöntjük a krémet, és egy éjszakán át dermesztjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre