Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás koszorú

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A málnát megmossuk, és lecsepegtetjük. Meghintjük az 1 ek liszttel. A kekszet fagyasztózacskóba téve finom morzsásra törjük. A vajat habosra keverjük a kétféle cukorral és a sóval. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
  2. A maradék lisztet, a keményítőt és a sütőport összeforgatjuk, majd összedolgozzuk a vajjal és belekeverjük a kekszmorzsát is. Végül óvatosan beleforgatjuk a málnát. A tésztamasszát kivajazott és kilisztezett koszorú- vagy kuglófformába simítjuk. Ezután 175 fokra előmelegített sütőben 60-90 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
  3. A  mázhoz a porcukrot simára keverjük a citromlével. A süteményt kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd és ráborítjuk egy rácsra. Végül rácsorgatjuk a cukormázat, és hagyjuk rajta megszilárdulni. Szeletelve tálaljuk.

10+1 VERHETETLEN MÁLNÁS DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>>

11+1 ZSENIÁLIS KUGLÓFRECEPT >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss