Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-kávés keksztekercs

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A málnás-kávés keksztekercs kekszalapjához keverjük össze a darált kekszet a porcukorral és a kakaóval, majd öntsük hozzá a kávét és az aromát, végül apránként adagoljuk hozzá a tejet. Közepesen lágy masszát kell kapnunk.
  2. A málnát a cukorral, a vízzel és citromlével tegyük egy lábasba, majd főzzük addig, amíg összeesnek a szemek. Azután egy szitán passzírozzuk át, és főzzük szószos állagúra. Keverjük hozzá a tortazselét és forraljuk össze.
  3. A kekszmasszát kókusszal megszórt sütőpapíron nyújtsuk ki fél cm-es vastagságúra, majd kenjük el rajta a langyosra hűlt málnazselét és a sütőpapír segítségével óvatosan tekerjük fel.
  4. A tekercset tegyük pár órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe, és ujjnyi szeletekre vágva kínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss