Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-karamellás túrógombóc

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A gombóchoz:
  • 3 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 6 ek zsemlemorzsa
  • 50 dkg túró
  • A töltéshez:
  • 25 dkg málna (friss)
  • A hempergetéshez:
  • 10-15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek cukor
  • 1 ek olaj
  • Az öntethez:
  • 3 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A tojást, a cukrot, a sót, a zsemlemorzsát és a túrót összekeverjük. Egy gombóchoz való mennyiséget lecsípünk a masszából, vizes kézzel kissé lelapítjuk, egy darab málnát teszünk a közepébe, gombócot formázunk belőle, majd forró, lobogó vízben kb. 10-15 percig megfőzzük az összes gombócot. 
  2. A zsemlemorzsát a cukorral megkaramellizáljuk, majd hozzákeverjük az olajat. A megfőtt gombócokat kiszedjük egy szűrőkanállal, és a karamelles morzsába forgatjuk.
  3. Az öntet hozzávalóit, vagyis a tejfölt és a vaníliás cukrot összeverjük, majd a még meleg gombócokra locsolva tálaljuk.

12 VISSZAUTASÍTHATATLAN TÚRÓS DESSZERT A TÚRÓPÖTTYTŐL A TÚRÓFÁNKIG>>> 

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A TÚRÓGOMBÓC>>> 

FOGYÓKÚRÁS TÚRÓGOMBÓC ÉS KALÓRIACSÖKKENTETT MUFFIN - 7 KLASSZIKUS DIÉTÁS VÁLTOZATBAN>>> 

TÚRÓGOMBÓC A TENGERENTÚLON>>> 

Megjegyzés

Nagyon finom, könnyű, gyors gombóc málnával. Előnye, hogy a masszát nem kell pihentetni. Jó étvágyat hozzá! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss