Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-habos desszert

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pudingot megfőzzük 2,5 dl tejjel, és rögtön egy jénai tálba simítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A hideg, behűtött málnát egyenletesen eloszlatjuk a pudingon.
  2. A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk (ehhez adhatuk 1 evőkanálnyi olajat), majd kissé kihűtjük (de még maradjon folyékony), és a málnás rétegre öntjük. Az egészet kihűtjük.
  3. A piskótákat a maradék tejjel elkevert málnaszörpbe mártogatjuk, majd a málnás-csokis rétegen elrendezzük őket.
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük. A hideg tejszínhab kerül a desszert tetejére (a tejszínhab felét színezhetjük rózsaszínre is az ételfestékkel), végül ízlés szerint friss málnával díszítjük.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss