A leszemezett fekete ribizlit és a málnát óvatosan megmossuk, majd lecsepegtetjük.
A gyümölcsöt turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a cukorszirupot és a citrom kifacsart levét, és alaposan összeturmixoljuk. Ezután lazán hozzákeverjük a joghurtot (nem fontos teljesen egyneművé keverni, szép márványos maradhat).
Az elkészült keveréket jégkrémformákba töltjük, és lefagyasztjuk.
Ha nincsen jégkrémformánk, használhatunk (kisebb) műanyag poharakat és (fa)pálcikákat is. Ha így készítjük a jégkrémet a (fa)pálcikákat csak akkor tegyük bele a közepébe, ha már nagyjából megszilárdult a fagyasztás során. Nyugodtan tehetünk bele több joghurtot is, ha kicsit lágyítani akarjuk a gyümölcsízt. Ez a variáció totálisan gyümölcsös. :) - gasztrogabo
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!