Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-feketeribizlis jégkrém

15 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leszemezett fekete ribizlit és a málnát óvatosan megmossuk, majd lecsepegtetjük.
  2. A gyümölcsöt turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a cukorszirupot és a citrom kifacsart levét, és alaposan összeturmixoljuk. Ezután lazán hozzákeverjük a joghurtot (nem fontos teljesen egyneművé keverni, szép márványos maradhat).
  3. Az elkészült keveréket jégkrémformákba töltjük, és lefagyasztjuk.

Gasztrogabó receptjei >>>

Megjegyzés

6 db kb. 60 g-os jégkrém lesz belőle.

Ha nincsen jégkrémformánk, használhatunk (kisebb) műanyag poharakat és (fa)pálcikákat is. Ha így készítjük a jégkrémet a (fa)pálcikákat csak akkor tegyük bele a közepébe, ha már nagyjából megszilárdult a fagyasztás során. Nyugodtan tehetünk bele több joghurtot is, ha kicsit lágyítani akarjuk a gyümölcsízt. Ez a variáció totálisan gyümölcsös. :) - gasztrogabo

Ezek is érdekelhetnek

Friss