Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-feketeribizlis brownie

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládét kis darabokra törjük, és a vajjal együtt vízfürdő felett megolvasztjuk. Ha felolvadt, hagyjuk kicsit hűlni. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy kb. 23 x 30cm-es tepsit kikenünk vajjal.
  2. A tojásokat a nádcukorral egy robotgép segítségével habosra keverjük, ízesítjük a vaníliával, majd beleöntjük a csokis keveréket. Miután elkevertük, hozzáadjuk a sütőporral és sóval együtt átszitált lisztet.
  3. A masszát az előkészített tepsibe öntjük. A dzsemből kiskanállal kis pöttyöket rakunk a tésztára, és elrendezzük rajta a málnaszemeket is. Kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
  4. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd kockákravágjuk. Tálaláskor adhatunk még mellé málnát, esetleg vanília fagyit is. 

GASZTROGABÓ RECEPTJEI >>> 

Megjegyzés

Tipp:
Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni, mielőtt felhasználnánk.
Feketeribizli-dzsem helyett használhatunk málnadzsemet is hozzá.
Ha nem tudunk beszerezni nádcukrot, mehet bele a kristálycukor/barna cukor is, de ezzel az igazán finom
Nekem egy kicsit morzsálódós lett a süti, így lehet, hogy legközelebb 1 tojással többet tennék bele. :) - gasztrogabo

Ezek is érdekelhetnek

Friss