Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Az égetett tészta elkészítéséhez szitáljuk át a lisztet. A vajat a tejjel, a vízzel, a cukorral és a sóval alacsony lángon melegítsük össze egy forraló edényben, amíg a vaj teljesen felolvad. Ekkor emeljük csak fel a lángot, és forraljuk fel a keveréket. Amikor felforrt, húzzuk le a tűzről, és egyszerre adjuk hozzá az átszitált lisztet. A tűzre visszatéve azonnal kezdjük el keverni, folyamatosan egy fakanál segítségével addig keverjük, míg egybefüggő masszát kapunk, ami elválik az edény falától. Ekkor tekerjük le a lángon, és még 1 percig keverjük. A tűzről levéve hagyjuk kissé hűlni, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és dolgozzuk össze alaposan, hogy sima és fényes legyen a massza.
Egy sütőlapra terítsünk sütőpapírt. Habzsákból nyomjuk ki a tésztát, vagy kanál segítségével formázzuk belőle 24 gombócot. Hagyjunk elegendő helyet a tésztahalmok között, hogy legyen helyük megnőni. 20-25 perc alatt süssük készre, ennyi idő alatt a profiterol tészta szépen megpuffad és aranybarnára sül.
A töltelékhez a málnát tegyük egy turmixgépbe a citrom levével és a porcukorral együtt, turmixoljuk selymesre, majd passzírozzuk át egy szűrőn. A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá az átpasszírozott málna felét. A krémet töltsük egy habzsákba, és a kihűlt tésztalabdákat töltsük meg a krémmel.
A csokoládét törjük darabokra, és olvasszuk meg vízgőz felett. Hagyjuk kissé hűlni, majd csurgassuk meg a megtöltött profiterolok tetejét az olvasztott csokoládéval. Hagyjuk megdermedni.
Tálaláskor a maradék málnaszószt osszuk el a tányérokon, és azon tálaljuk a profiterolokat, vagy külön szószos edényben tálaljuk mellé.