A kekszet daráljuk le vagy kézzel morzsoljuk össze, hogy morzsalékos legyen. A vajat olvasszuk fel, öntsük a kekszhez, és keverjük alaposan össze. Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a vajas-kekszes keveréket, majd tenyérrel egyenletesen lapogassuk el.
Tegyük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10-12 percig. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.Amikor már langyosra hűlt, a tortaformát csomagoljuk be legalább háromszoros alufóliába, hogy a sütéshez használt víz nehogy beszivárogjon.
A mascarponét keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Ezután állandó keverés mellett először adjuk hozzá a málnadzsemet, majd egyesével az egész tojásokat is (minden tojással külön-külön keverjük alaposan össze). Végül szintén állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt, majd kanalazzuk hozzá az étkezési keményítőt is (híg masszát fogunk kapni).
Az elősütött kekszes alapra öntsük rá a tölteléket, majd helyezzük bele a fóliába előzőleg becsomagolt tortaformát egy nagyobb tepsibe. Öntsük fel a forma 3/4 részéig forró vízzel, mielőtt a sütőbe tennénk.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten a gőzfürdőben süssük a tortát 50-55 percig (légkeverésnél 150 fokon, 50 percig kell sütni). Amikor a torta teteje már kezd szép színt kapni, takarjuk le alufóliával, és úgy süssük tovább, nehogy a túlbarnuljon. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, majd nyissuk ki az ajtaját résnyire, és így hagyjuk kihűlni a tortát (amikor kikapcsoljuk a sütőt, a torta még eléggé remegős, de mire kihűl, teljesen megdermed).
A kisült és kihűlt tortát tegyük be a hűtőbe pár órára (vagy egész éjszakára), hogy a formában teljesen megdermedjen.
A csokoládét tördeljük bele egy tálba, öntsük hozzá a tejszínt. Gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett olvasszuk fel, hogy szép sima, krémes legyen. Amikor a csokoládé és a tejszín már szépen összeolvadt, vegyük le a gőzfürdőről, és kevergetve hűtsük 1-2 percig.
Vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük tortatálra, majd csorgassuk rá a csokoládékrémet. Ezután tegyük vissza a hűtőbe kb. 30 percre, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.