Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-csokoládés sajttorta

120 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A kekszes alaphoz:
  • 18 dkg omlós keksz
  • 10 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 15 dkg málnadzsem
  • 3 db tojás (nagy)
  • 2 dl habtejszín
  • 3 ek étkezési keményítő
  • A csokoládés ganache bevonóhoz:
  • 12,5 dkg csokoládé (60 %-os)
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítés

  1. A kekszet daráljuk le vagy kézzel morzsoljuk össze, hogy morzsalékos legyen. A vajat olvasszuk fel, öntsük a kekszhez, és keverjük alaposan össze. Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a vajas-kekszes keveréket, majd tenyérrel egyenletesen lapogassuk el.
  2. Tegyük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10-12 percig. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.Amikor már langyosra hűlt, a tortaformát csomagoljuk be legalább háromszoros alufóliába, hogy a sütéshez használt víz nehogy beszivárogjon.
  3. A mascarponét keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Ezután állandó keverés mellett először adjuk hozzá a málnadzsemet, majd egyesével az egész tojásokat is (minden tojással külön-külön keverjük alaposan össze). Végül szintén állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt, majd kanalazzuk hozzá az étkezési keményítőt is (híg masszát fogunk kapni).
  4. Az elősütött kekszes alapra öntsük rá a tölteléket, majd helyezzük bele a fóliába előzőleg becsomagolt tortaformát egy nagyobb tepsibe. Öntsük fel a forma 3/4 részéig forró vízzel, mielőtt a sütőbe tennénk.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten a gőzfürdőben süssük a tortát 50-55 percig (légkeverésnél 150 fokon, 50 percig kell sütni). Amikor a torta teteje már kezd szép színt kapni, takarjuk le alufóliával, és úgy süssük tovább, nehogy a túlbarnuljon. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, majd nyissuk ki az ajtaját résnyire, és így hagyjuk kihűlni a tortát (amikor kikapcsoljuk a sütőt, a torta még eléggé remegős, de mire kihűl, teljesen megdermed).
  6. A kisült és kihűlt tortát tegyük be a hűtőbe pár órára (vagy egész éjszakára), hogy a formában teljesen megdermedjen.
  7. A csokoládét tördeljük bele egy tálba, öntsük hozzá a tejszínt. Gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett olvasszuk fel, hogy szép sima, krémes legyen. Amikor a csokoládé és a tejszín már szépen összeolvadt, vegyük le a gőzfürdőről, és kevergetve hűtsük 1-2 percig.
  8. Vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük tortatálra, majd csorgassuk rá a csokoládékrémet. Ezután tegyük vissza a hűtőbe kb. 30 percre, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
  9. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

CSERESZNYÉS SAJTTORTA BROWNIE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss