hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás Charlotte torta

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 30 dkg savanykás lekvár
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatin
  • 1 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 30 dkg málna
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál keményítő

Elkészítés

Elkészítés: 6 tojásból a megszokott módon piskótát sütünk, majd a lekvárral megkenve feltekerjük. A maradék 4 tojásból a kibélelendő tál méretével megegyező tortalapot sütünk.

A málnát pár kanál vízzel, cukorral, vaníliás cukorral feltesszük főni, mikor rottyan egyet, besűrítjük a keményítővel, és hűlni hagyjuk.

Közben a mascarponét kikeverjük a mézzel és a vaníliás cukorral.

A zselatint a tejben megduzzasztjuk, majd felolvasztjuk.

A piskótatekercsekből 1 cm vastag szeleteket vágunk, és kibélelünk vele egy üstöt, gömbölyű aljú tálat vagy tortaformát.

A tejszínt kemény habbá verjük.

A mascarponéba belekeverjük a zselatint, majd a habbá vert tejszínt. A piskótára öntünk egy réteget, rápöttyözünk a málnaszószból, majd ismét krém következik, rá málnaszósz. Mikor elfogyott minden masszánk, illetve megtelt a piskótatekercsekkel bélelt tál, egy kés lapjával függőlegesen tartva márványosra keverjük a krémet.
Ezután pedig a lekvárral megkent lappal befedjük az egészet.

Hagyjuk minimum 1-2 órát hűlni, majd óvatosan kiborítjuk, és tetszőlegesen szeleteljük.

Megjegyzés

Rendkívül mutatós, üdítően, de selymesen ízletes sütemény.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek