Málnás béles, ahogy Polgár Tünde készíti

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A málnát hagyom kiengedni, a levét egy edénybe felfogom. A tésztát enyhén sós vízben megfőzöm és hagyom kihűlni. A vajat, a porcukrot és a tojások sárgáját krémesre keverem. A lekvárt és a citrom reszelt héját is beledolgozom.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verek, és kétharmadát óvatosan a kész krémbe forgatom, azután a tésztával és a málnával is összekeverem. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, és közepes lángon 35-40 perc alatt megsütöm.
  3. A málna kicsepegtetett levét egy kevés cukorral vagy 1 evőkanál lekvárral besűrítem, citromhéjat reszelek bele, és ha van otthon, egy pici bazsalikomot tépek bele. Ezzel kész is van egy kis öntet a desszerthez.
  4. A bélest tenyérnyi kockákra vágva, a málnaöntettel meglocsolva kínálom.

Megjegyzés

A recept Polgár Tünde: Terítéken című könyvében jelent meg / Fotó: ImageBar (BOOOK Kiadó Kft., 2022 - 6990,- Ft) - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss