Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnamisu (málnás tiramisu)

30 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók 5-6 személynek, egy kb. 35x25 cm-es tálhoz:
  • A krémhez:
  • 40 dkg málna
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál barna nádcukor
  • A sziruphoz (a babapiskóta áztatásához):
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl meleg víz
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • Az összeállításhoz:
  • 20 dkg málna
  • 35-40 db babapiskóta
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez villával összetörjük a málnát. A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk. A habtejszínt felverjük.

Kézi robotgéppel összekeverjük a mascarponét az olvadt csokival és a barna cukorral, majd az egészet hozzáadjuk a tejszínhabhoz. A végén az összetört málnát is belekeverjük a csokis-tejszínes habba.

A szirup hozzávalóit jól elkeverjük. Egy tál aljába egy rétegnyit fektetünk a szirupba mártogatott babapiskótákból. Rákenünk egy réteget a csokis gyümölcskrémből, majd málnával megszórjuk. Addig folytatjuk ezt a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak.
Figyeljünk, hogy a végén krém kerüljön a beáztatott piskótákra.
Meghintjük kakaóporral, és málnaszemekkel díszítjük.

Hűtőbe tesszük 5-6 órára, de ha van rá lehetőség, akkor egy teljes éjszakára.

Ezek is érdekelhetnek

Friss