hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnalekváros csokoládétorta

90 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 12,5 dkg csokoládé (60%-os)
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 tk instant kávé
  • 5 dkg pörkölt, darált mandula
  • 1 ek liszt
  • 1/2 ek kakaó
  • csipet só
  • 2 db tojás
  • 10 dkg barna cukor (por)
  • A töltelékhez:
  • málnalekvár (vagy fagyasztott málnából főzött dzsem)
  • A csokoládémázhoz:
  • 12,5 dkg csokoládé (60 %-os)
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

  1. A mandulaforgácsot állandó kevergetés mellett világos zsemleszínűre pirítjuk, majd teljesen kihűtjük és ledaráljuk.
  2. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, az instant kávéval, a kakaóval, és a darált mandulával.
  3. A csokoládét és a vajat, vízgőz fölött felolvasztjuk, majd kihűtjük.
  4. Egy keverőtálba beletesszük a porrá őrölt barna cukrot és az egész tojásokat, majd robotgéppel addig keverjük, hogy a térfogata a duplájára nőjön. Ezután először hozzákeverjük az olvasztott vajas csokoládét, majd a lisztes keveréket (elég folyós masszát kapunk).
  5. Két darab 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát egyenlően elosztva a formákba öntjük. Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  6. A sütőből kivéve pár percig a formába hagyjuk, majd rácsra helyezzük és teljesen kihűtjük.
  7. A tölteléknek saját főzésű vagy készen vásárolt málnalekvárt használjunk. (Én a fagyasztott málnát cukorral, vaníliás cukorral pár percig főztem, majd szűrőn átpasszíroztam, hogy a magok ne kerüljenek bele. Ezután visszatettem a tűzre, kiforraltam, és egy pici vízzel elkevert kukoricakeményítővel besűrítettem. Mielőtt a tésztára kentem, teljesen kihűtöttem.)
  8. Egy tálba beletördeljük a csokoládét. A tejszínt forráspontig hevítjük, majd a csokoládéra öntjük, és simára keverjük. Hűlni hagyjuk, majd amikor már kezd megdermedni, bevonjuk vele a tortát.
  9. Az egyik teljesen kihűlt tortalapot egy tálcára helyezzük, majd ízlés szerint megkenjük a málnalekvárral. Ezután ráhelyezzük a másik tortalapot. Végül a torta tetejét, és oldalát bevonjuk a csokoládémázzal. Tetejét pörkölt mandulával díszítjük.
  10. Legalább 1-2 óra hosszára a hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.Tálaláskor vízbe mártott késsel felszeleteljük.

    10+1 VERHETETLEN MÁLNÁS DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

    RÉTEGES MÁLNATORTA - SÜTÉS NÉLKÜL! >>>

Ezek is érdekelhetnek