Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnakrémleves mentás túrógombóccal

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A málnakrémleveshez:
  • 50 dkg málna
  • 4 dl víz
  • 2 dl fehérbor
  • kristálycukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 dl tejszín
  • A mentás túrógombóchoz:
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg búzadara
  • csipet só
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint menta

Elkészítés

Elkészítés: A málnát alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le, tegyük egy edénybe, öntsük fel a vízzel és a borral. Ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot, vaníliás cukrot, szegfűszeget, őrölt fahajat és reszelt citromhéjat, majd főzzük kb. 15 percig.

Ezután vegyük le a tűzről, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe. Tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt. Kevergetve forraljuk újra fel, majd vegyük le a tűzről, és tálalás előtt hűtsük langyosra.

A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a búzadarát, egy csipet sót, az egész tojást és az apróra összevágott mentát. Keverjük alaposan össze, majd tegyük be legalább 1 órára a hűtőbe.

A hűtőből kivett túrós masszából vizes kézzel formázzunk diónyi gombócokat, majd enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük puhára. Amikor már feljöttek a gombócok a víz tetejére és puhára főttek, szedjük ki egy szűrőkanállal, hideg vízzel öblítsük le.

Tálaláskor a langyosra hűtött málnalevest a mentás túrógombóccal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss