Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnabomba

MME MME
3/5
90 perc
mester
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • A piskotához:
  • 8 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • málnalekvár
  • A krémhez:
  • 12,5 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 8 zselatinlap
  • 1,5 dl gránátalmaszörp
  • 5 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 25 dkg fagyasztott málna
  • tejszínhab
  • málnakrém

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd apránként beledolgozzuk a lisztet, végül óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A masszát 3 részre osztjuk, majd zsírpapírral kibélelt tepsikbe simítjuk, és meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor kész, nedves ruhára borítjuk. Levesszük a zsírpapírt, a lekvárral megkenjük a tésztát, majd rögtön szorosan felcsavarjuk. Addig hagyjuk így állni, míg teljesen kihűl. (Mindhárom adagot így készítjük el.)

A krémhez a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk. A vízzel és a cukorral szirupot főzünk, majd belekeverjük a kinyomkodott zselatint, és a szörppel simára dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is a krémhez adjuk. A kihűlt piskótaroládokat vékony szeletekre vágjuk, és egy félgömb formát kibélelünk velük. Erre simítjuk a krém felét, majd ismét roládok következnek, végül a maradék krém, és az utolsó réteg ismét rolád. Folpackkal lefedjük, és másnapig hűtőbe tesszük. Tálaláskor kiborítjuk, málnaszemekkel és tejszínhabbal díszítjük. Külön adhatunk hozzá málnakrémet is.

Megjegyzés

Ha nem kapunk gránátalmaszörpöt, bármilyen más, piros színű szörpöt használhatunk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss