Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málna-ananász dzsem

MME MME
2 5/5
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A málnát kiválogatjuk (ha lehet ne mossuk meg). Az ananászt félbevágjuk, meghámozzuk, torzsáját kivágjuk, és a húsát kis darabokra vágjuk. Az üvegeket tisztára mossuk, és hagyjuk megszáradni.
Elkészítés: Lemérjük a gyümölcshúst, kb. 1,25 kilóra van szükségünk. Nagy lábosba tesszük, hozzákeverjük a zselírozó cukrot, a citromsavat, és felforraljuk. A forrástól számítva 3 percig állandóan kevergetve főzzük. Az előkészített üvegekbe töltjük a masszát (a lehető legkevesebb levegő maradjon az üvegben), csavaros tetővel lezárjuk, rögtön fejtetőre állítjuk, és 5 percig így hagyjuk. Hűvös helyen, visszafordítva tároljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss