Elkészítés: Rajzoljunk 3 darab 22 cm átmérőjű kört sütőpapírra. Tegyünk kettőt egy tepsibe, a harmadikat pedig egy másikba. Verjük fel nagyon világossárgára és sűrűre a tojást, a sárgáját, a vaníliát és a porcukrot. Forgassuk bele a mandulát és a lisztet, alaposan keverjük össze.
Mindegyik körbe kenjünk a tészta kicsit kevesebb, mint negyedét. A maradék tésztából formáljunk 2x6 centis babapiskótákat. Süssük a köröket és a babapiskótát is a sütő középső rácsán, 175 fokon, a tortalapot 12, a piskótákat 8 percig. Hagyjuk őket lapos felületen kihűlni.
A töltelékhez áztassuk a zselatinlapokat nagyjából 10 percre hideg vízbe. Keverjük össze a tojássárgáját, a porcukrot és a tejet egy lábosban. Kis lángon főzzük, folyamatosan kevergetve, míg a krém kissé besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, és tegyük bele a zselatinlapokat, kevergessük, míg elolvadnak.
Tegyük a hűtőbe a krémet, hűtsük ki, majd keverjük bele a vaníliát és a rumot. Verjük fel a tejszínt, és forgassuk a hideg tojásos krémbe.
Egy tálalótálat borítsunk be széles csíkra vágott sütőpapírral. Tegyünk egy tortalapot a közepére. Egy kapcsos tortaformát helyezzünk a tortalap köré, a belsejét pedig béleljük ki egy sütőpapírcsíkkal. Rendezzük el a falnak állítva a babapiskótákat, a lapos felükkel befelé nézve. Kenjünk egy réteg krémet a tortalapra. Tegyük rá a másik tortalapot, ezt is kenjük meg krémmel, majd jöhet a harmadik lap, vonjuk be krémmel.
Ha a babapiskóták eldőlnek, miközben a tortát töltjük, utólag is rátehetjük őket. Közvetlenül tálalás előtt, tejszínhabbal ragasszuk őket a torta falára. Tejszínnel és gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.