Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Malakoff torta

60 perc
rafinált
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • kb 50-60 dkg GM babapiskóta
  • A krémhez:
  • 1,2 liter tej
  • 4 cs. GM vanília ízű pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 4 dl Hulala habalap
  • A díszítéshez:
  • kb 2-3 dl Hulala habalap
  • gyümölcs
  • A babapiskóta megmártásához
  • kb 3 dl főzött kávé
  • rum (elmaradhat)

Elkészítés

  1. Először a krémet készítsük el: 1 liter tejet a cukorral tegyük fel melegedni, a maradék tejben a pudingporokat kézi habverő segítségével keverjük simára, majd adjuk hozzá a forrásban lévő tejhez, addig forraljuk, állandó kevergetés mellett, amíg besűrűsödik, vegyük le a tűzről, néha meg-megkevergetve hűtsük ki. A kávét főzzük le, hűtsük ki. Aki szereti, illetve, ahol gyerekek nem esznek belőle, ízesítheti kevés rummal. A Hulalát verjük kemény habbá, és a kihűlt pudinggal egy kézi habverő segítségével keverjük össze. Egy 26-28 cm-es tortakarikát helyezzük tálcára, vagy a leendő tálaló tálra, és kezdjük el rétegezni a tortát: először a babapiskótákat mártsuk meg a kávéban, de semmiképp se áztassuk el! Ezekkel rakjuk ki a tortakarika alját, majd a krém 1/3-a kerül rá, ismét kávéba mártogatott piskóta következik, a maradék krém fele, kávéba mártogatott piskóta, és a maradék krémmel zárjuk a rétegezést. Tegyük a tortát, egy éjszakára hűtőbe, másnap tortacsipkével ellátott tálra borítjuk, a tortakarikát, óvatosan leemeljük róla, és felvert Hulalával díszítjük. Azonnal tálalható.

Megjegyzés

Sütés nélküli! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss