A Gellért Söröző konyhafőnöke, Frideczky András ennek a könnyű, olaszos előéltelnek a magyarosított, húsos-szaftos változatát körömmel és malacpofával álmodta meg. Íme:
hozzávalók:
(4 fő részére)
20 dkg malacpofa
20 dkg köröm
1 ek kacsazsír
1 fej vöröshagyma
3 gerezd
só
bors
2 dl húsleves
1 fej paradicsom (felkockázva)
1 db paprika
TUDTAD?
A Gellért Söröző 1918 óta fogadja a vendégeket Magyarország egyik leghíresebb szállodájában.
1927-től a Gundel család bérelte a szálló teljes vendéglátását a strand-büfétől a presszón és bárokon át az összes belső étteremig. Gundel Károly úgy gondolta, hogy az elegáns helyiségek mellett ez a söröző nagyon jó polgári étterem lehet a „nem szállóvendégeknek”, ezért felfejlesztette és megnyitotta a teraszt is.
A Söröző saját konyhája 1960-ban épült, és ettől kezdve lett teljes értékű étterem a II. Világháború után, ahova nagypapa és unokája együtt jártak sörözni.