Elkészítés: A malaccombot sózom, borsozom, rászórom az apróra vágott fokhagymát, egy nyél nélküli serpenyőben zsíron beteszem az előmelegített sütőbe 180 C fokon sülni.
A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom, hasábokra vágom, s megforgatom a malachús zsírjában, szórok rá pirospaprikát.
Egy serpenyőben kevés olajon cukrot karamelizálok, beleteszem az aprított hagymát, a köménymagot, majd az almát és a legyalult káposztát, locsolok rá kevés borecetet, s megpárolom. Amikor majdnem kész, öntök rá vörösbort.
A narancsot meghámozom, a héjáról levágom a fehér részt, darabolom, a húsát is. Serpenyőbe teszem a narancsokat, szórok rá cukrot, locsolok rá egy kevés narancslét, s megpárolom.
A sült malaccombot felszeletve, a krumplival, a vörösboros lilakáposztával és a narancsmártással tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre