Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákvirág-koszorú

30 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1/2 dl étolaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg darált mák
  • 4-5 ek porcukor
  • 5 dkg margarin
  • A kenéshez:
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

  1. Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.A többi hozzávalót az olaj kivételével egy tálba kimérjük, majd a felfuttatott élesztővel együtt,nekiállunk belőle tésztát gyúrni, miközben az olajat is apránként hozzáadjuk. A kidolgozott tésztát 1 órán keresztül meleg helyen letakarva kelesztjük.
  2. Ha a tészta megkelt,lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk úgy, hogy egy téglalapot kapjunk.
  3. A margarint megolvasztjuk, és a tésztát bekenjük vele, majd megszórjuk a cukrozott darált mákkal. A hosszabbik oldaláról felcsavarjuk a tésztát, és koszorú alakot formálunk belőle.
  4. A tepsibe helyezzük,majd lekenjük a tojássárgájával. Bevagdossuk a tésztát, hogy a cikkeket ki tudjuk fordítani, így látható lesz a máktöltelék.
  5. Újabb 15 perc pihentetés után, előmelegített sütőben 190 fokon szép pirosra sütjük.



 

Ezek is érdekelhetnek