Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Máktorta mákos mascarpone-krémmel

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20-cm-es tortához:
  • A tésztához:
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 dkg mák (egész)
  • 3 evőkanál tej
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg mák (darált)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2-3 evőkanál méz
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 3 dl tej
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a margarint keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá az egész tojást és a tejet. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a mákot, majd alaposan keverjük össze.

A sütőformát kenjük ki margarinnal, majd szórjuk meg liszttel. Ezután öntsük bele a masszát, simítsuk el a tetejét egyenletesen (én szilikonos formában sütöttem, így csak margarinnal kentem ki vékonyan a formát).

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 20-25 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen.

A vaníliás pudingport keverjük össze a mazsolával és a darált mákkal. A tejet és a mézet öntsük egy serpenyőbe, majd melegítsük fel. Ezután keverjük hozzá a pudingporos-mazsolás-mákos keveréket, majd állandó keverés mellett főzzük kb. 5 percig. Ezután hűtsük ki teljesen.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a teljesen kihűlt mákos-masszát. Addig keverjük, hogy szép sima krémet kapjunk. Közben - ha szükséges - még cukorral ízesíthetjük.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mákos krémhez.

A teljesen kihűlt tortalapot helyezzük rá egy tálcára, majd kenjük rá a tetejére és az oldalára a krémet. Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.

Tálalás előtt, éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss