Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Máktorta lekvárral

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg darált mák
  • 7 dkg darált mandula vagy dió
  • 1 csapott teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál lekvár (legjobb hozzá a sárgabaracklekvár)
  • A díszítéshez:
  • 1 csomag tejszínhabpótló
  • 1,5 dl tej

Elkészítés

Elkészítés: A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával elkeverjük. A darált mákot elvegyítjük a sütőporral, és a cukros vajhoz adjuk. A mandulát (vagy diót) és a fahéjat is hozzáadjuk, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Kikent tortaformába (24 cm) öntjük, és 150 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Kihűtjük, majd a tésztát kettévágjuk.

Az alsó lapot megkenjük lekvárral, befedjük a felső lappal. A tejszínpótlót a tejjel felverjük, a tortát ezzel díszítjük ki.

Ezek is érdekelhetnek

Friss