Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Máktorta (gluténmentes)

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 db tojásfehérje
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 20 dkg darált mák
  • A krémhez:
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 7 dkg kukoricakeményítő
  • 2 dl tejszín
  • vanília-aroma
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A tetejére:
  • csokidarabok

Elkészítés

Elkészítés: Először a tölteléket készítjük el: egy nagyobb lábasban melegíteni kezdjük a tejet. Kikeverjük a tojássárgákat a cukorral, a keményítővel és a reszelt citromhéjjal, majd fokozatosan hozzáadunk egy kevéske tejet. A forró tejből 1-2 merőkanálnyit a tojássárgához vegyítünk, majd az egészet lábasba öntjük, és folytonos kevergetéssel besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.

A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, de úgy, hogy a 10 db tojásfehérjét elosztjuk 3 részre, és így külön verjük fel, majd fokozatosan hozzáadjuk a barna nádcukrot. A 20 dkg darált mákot is 3 részre osztjuk, és ezt is a masszához adjuk.

Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt 26 cm-es átmérőjü kapcsos tortaformába tesszük, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük. (Mindenféleképpen egyenként süssük ki a lapokat!)

Ezután a krémet folytatjuk: felverjük a tejszínt, és hozzáadjuk az elkészített tejes krémhez.

A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, és a legvégén a tetejére is teszünk krémet. Erre én csokidarabokat tettem. Aki nem akar csokidarabokat a tetejére tenni, az szórja meg mákkal.

Megjegyzés

Ez majdnem az ország tortája, csak a reszelt alma nem lett hozzátéve. De így is tökéletes lett a torta. - blahus

Ezek is érdekelhetnek

Friss