Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Máktorta citrusos mascarpone krémmel

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 1 db alma
  • 2 dl kefir
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál darált mák
  • 2 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • kevés só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • A krémhez:
  • 30 dkg mascarpone sajtkrém
  • 1 dl habtejszín
  • 1 csomag lapzselatin
  • 2 db citrom héja és leve
  • 1 db narancs héja
  • 2 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • A díszítéshez:
  • pár szem kék áfonya
  • pár szem kandírozott narancshéj
  • hintésnyi zöld pisztácia

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, kevés cukorral a fehérjéből kemény habot verek. A sárgájához hozzáadom az olajat, a cukrokat, pici sót, az olajat és a fahéjat, jól kikeverem, majd belereszelem nagyobb lyukú reszelőn az almát, hozzászitálom a lisztet és a sütőport, majd a búzadarát, a mákot és a kefirt. Összekeverem, végül beleforgatom a fehérjehabot is.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy nagyobb 28 cm-es tortaformát zsírpapírral kibélelek, ebbe öntöm a masszát. A sütőbe tolom, és kb. 12 perc alatt megsütöm, majd leveszem róla a karimát, és hagyom kihűlni.

A krémhez a habtejszínt felverem. Egy másik tálban a zselatinlapokat beáztatom pár percre, kinyomkodom.

Egy nagyobb tálba belefacsarom a citromok levét, hozzáadom a reszelt héjukat, a cukrokat, ehhez adom a kinyomkodott lapzselatint, és a mikróban fél percet melegítek rajta. Kiveszem, átkeverem, és hagyom hűlni. Ha kihűlt, a mascarpone krémet és a felvert tejszínhabot is belekeverem.

A kihűlt mákos tészta köré egy karimát teszek, belekanalazom a citrusos mascarpone krémet. Díszítem gyümölccsel, kandírozott narancshéj darabokkal. Hűtőbe teszem pár órát dermedni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss