hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Máktorta citrommázzal

120 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral és a szétválasztott tojások sárgájával. Adagonként, váltogatva hozzáadjuk a mákot és a vörösbort, majd beledolgozzuk a zsemlemorzsát. A tojások fehérjét felverjük, és a habot a mákos masszába forgatjuk. A tésztát kikent, morzsával megszórt formába töltjük, és 200 fokon sütjük 1 órát.
  2. A mázhoz a porcukrot sűrűn folyóssá keverjük a citrom frissen facsart levével és egy kevés forró vízzel, majd a tortára csorgatjuk és elsimítjuk.

18 ELLENÁLLHATATLAN MÁKOS SÜTI A BEJGLIN TÚL >>>

10+1 VILLÁMGYORS ÉS ELRONTAHTATLAN MÁKOS SÜTEMÉNY >>>

Nézd meg videóreceptjeinket! >>>

 

Még finomabb lesz a torta, ha a máz alá egy vékony réteg lekvárt kensz. Érdemes átszitálni a porcukrot, mert ha rögös, akkor nehéz simára keverni a mázt.

Ezek is érdekelhetnek