Elkészítés: A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a darált mákot, a tojássárgákat, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, és egynemű tésztává gyúrjuk. Ezután lefóliázva 1 órát hűtőben pihentetjük.
A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 3 mm vastagra kinyújtjuk, és 5 centi átmérőjű kerek pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kihűtjük.
Közben a citrusmázhoz a szitált porcukrot a grapefruitlével és a narancslével simára keverjük, és kiskanállal a máktallérokra kenjük, kicsit elsimítjuk. Megszórjuk színes gyöngycukorral, és 30 perc szárítás után kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre