Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákparfé II.

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 evőkanál darált mák
  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 dl tejszín
  • 2 evőkanál kajszilekvár
  • 10 dkg mazsola
  • 1 dl tej
  • kevés rum
  • 1,5 evőkanál cukrozott narancshéj
  • A tálaláshoz:
  • 1 dl tejszín
  • cukrozott narancshéj

Elkészítés

Elkészítés: A mazsolát rumos tejbe áztatjuk. A darált mákot összekeverjük a porcukorral. A tejszínből kemény habot verünk.

Óvatosan, hogy a hab ne törjön, beleforgatjuk a cukros mákot, a lekvárt, az áztatott, leszűrt mazsolát és a narancshéj 2/3 részét.

Kis műanyag formákba osztjuk az ízesített tejszínhabot, fóliával szorosan lezárjuk, és 4-5 órára mélyhűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a formákat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, és előhűtött kompótos tálkákra borítjuk a kész parfét. A tetejüket a tejszínből vert habbal és cukrozott narancshéjjal díszítjük.

Megjegyzés

A mákot darált dióval, mogyoróval is helyettesíthetjük.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss