Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákosguba-torta

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 másnapos kifli
  • 7 evőkanál darált mák
  • 4 evőkanál cukor
  • 7 dl tej
  • 2 kisebb alma lereszelve
  • 3 dl tejszínhab (cukrozott)
  • 1 csomag habfixáló
  • 2-4 evőkanál szilvalekvár (vagy amilyet szeretünk, de ne legyen kemény)
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • A díszítéshez:
  • korong alakú babapiskóta
  • csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A kifliket vékony karikákra vágjuk. A tejet a cukorral felforraljuk, és a kiflikre csurgatjuk adagonként, mindig átkeverve. Ha a tejet beitta (nem baj, ha egy kevés marad alatta), belekeverjük a mákot és a reszelt almákat.

Egy 26 cm-es tortaformát kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával, majd a keveréket beletöltjük. 180 fokos sütőben 20-30 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, a tortakarikát eltávolítjuk, elmossuk, megtöröljük, és újra visszaillesztjük köré. A tejszínhabot a habfixálóval habbá verjük, a folyós lekvárt beleforgatjuk ízlés szerinti mennyiségben. Ezt a tetejére simítjuk, és a hűtőbe tesszük 2 órára.

A díszítéshez korong alakú babapiskótát olvasztott csokival meglocsoljuk, és ezzel rakjuk ki a tetejét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss