A brióst újjnyi vastagra felszeleteljük. A felforralt tejben felolvasztjuk a margarint.
A 20 centiméteres, kapcsos sütőformát kibéleljük sütőpapírral, majd megszórjuk a darált keksszel. A formát körbe rakjuk egy réteg szeletelt brióssal és meglocsóljuk a margarinos tejjel. A porcukorral összekevert mák felével megszórjuk. A megmosott és gerezdekre vágott almát rárakjuk, majd újabb réteg következik. /briós, mák, alma/
A 180 fokra előmelegített és sütési hőfokon 15-20 percig sütjük.
A sütőből kivéve rásimítjuk a cukorral kemény habbá vert tojás fehérjét. / először kemény habbá verjük a tojás fehérjét, majd apránként a cukrot is beleszórjuk, ezzel verjük jó keményre / Alacsony hőfokon 15-20 percig szárítjuk.Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.