Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákosguba szuflé vaníliasodóval

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A szufléhez:
  • 2 dl zsíros tej
  • 8 dkg darált mák
  • 4 dkg porcukor
  • 4 db vajas kifli
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2,5 dkg vaj
  • A sodóhoz:
  • 2 db tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk keményítő
  • 4 dl zsíros tej
  • porcukor (a tálaláshoz)

Elkészítés

  1. A tejet felmelegítjük (de nem forraljuk), majd ráöntjük a porcukorral elkevert mákra.
  2. A kifliket ujjnyi karikákravágjuk, majd a mákos tejbekeverjük. Jólösszenyomkodjuk, hogy magukba szívják a tejet és megpuhuljanak. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a megpuhult, beáztatott kiflikhezkeverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbáverjük, ésóvatosan hozzáforgatjuk.
  3. Kivajazzuk a hőálló kerámia szufléformákat, majdbelekanalazzuk a keveréket.180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. 
  4. A sodóhoz a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a keményítővel. A tejet felmelegítjük, lehúzzuk a tűzről, majd apránként kanalazva, folyamatos kevergetés mellett a tojásos keverékhez adjuk.
  5. Visszateszük a tűzre, és alacsony lángon addig főzzük amíg besűrűsödik (kb. 5 perc). A frissen sült mákosguba szuflét a vaníliasodóval leöntve, porcukorral megszórva tálaljuk. 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss