Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákosguba szuflé fehércsokis tökraguval

MME MME
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 kifli
  • 7 dl tej
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál cukor
  • 20 dkg darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 +2 dkg vaj
  • 1/4 citrom leve
  • 1 evőkanál porcukor
  • A főzelékhez:
  • 1 zsenge főzőtök
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dl tejszín
  • 20 dkg fehércsoki
  • bazsalikomlevél vagy friss gyümölcs a dekorációhoz

Elkészítés

Elkészítés: A tökraguhoz a tököt megtisztítjuk, magját kivájjuk, a húst felkockázzuk, hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot, hagyjuk állni 1 órát, hogy levet eresszen.

A kiflit felkarikázzuk. A tejet elkeverjük a tojássárgákkal és a mézzel. A vajat barnára pirítjuk. A karikázott kiflire öntjük a hideg mézes-tojásos tejet és a barna vajat, hozzáadjuk a darált mákot és a reszelt citromhéjat, összeforgatjuk.

A szufléformákat kikenjük vajjal és megszórjuk cukorral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral és negyed citrom levével felverjük, és a mákos masszába forgatjuk először a felét, majd utána a másik felét is.

A szufléformákba adagoljuk, és vízfürdőben 30-35 perc alatt megsütjük.

A tejszínt tűzre tesszük, és a felére beforraljuk. Hozzáadjuk a kinyomkodott cukros tököt, megkeverjük, hozzáadjuk a felkockázott fehércsokit. Megvárjuk míg felolvad, majd jegyes vízben lehűtjük.

A mákosgubás fejfújtakat a csokis tökmártással, bazsalikomlevéllel vagy friss gyümölccsel, esetleg gyümölcsfagylalttal tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.

További fotókat, tippeket és trükköket a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss