Elkészítés: A tökraguhoz a tököt megtisztítjuk, magját kivájjuk, a húst felkockázzuk, hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot, hagyjuk állni 1 órát, hogy levet eresszen.
A kiflit felkarikázzuk. A tejet elkeverjük a tojássárgákkal és a mézzel. A vajat barnára pirítjuk. A karikázott kiflire öntjük a hideg mézes-tojásos tejet és a barna vajat, hozzáadjuk a darált mákot és a reszelt citromhéjat, összeforgatjuk.
A szufléformákat kikenjük vajjal és megszórjuk cukorral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral és negyed citrom levével felverjük, és a mákos masszába forgatjuk először a felét, majd utána a másik felét is.
A szufléformákba adagoljuk, és vízfürdőben 30-35 perc alatt megsütjük.
A tejszínt tűzre tesszük, és a felére beforraljuk. Hozzáadjuk a kinyomkodott cukros tököt, megkeverjük, hozzáadjuk a felkockázott fehércsokit. Megvárjuk míg felolvad, majd jegyes vízben lehűtjük.
A mákosgubás fejfújtakat a csokis tökmártással, bazsalikomlevéllel vagy friss gyümölccsel, esetleg gyümölcsfagylalttal tálaljuk.