Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos-vörösáfonyás püspökkenyér

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Kivajazunk és lisztezünk egy őzgerincformát.

Egy kézi mixerrel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd a joghurttal és az olajjal, végül hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citrom levét is.

Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a mákot, valamint az áfonyát, illetve a sütőport. A lisztes keveréket apránként beleforgatjuk a joghurtos masszába.

A tésztát beleöntjük az előkészített formába, és 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, hogy átsült-e. A sütőből kivéve rácsra fektetve hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss