hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos túrótorta

90 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 db tojás
  • 5 dkg kristálycukor
  • 10 dkg margarin (+ a forma kikenéséhez)
  • 1 tk sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • 13 dkg mák (egész)
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 15 dkg kristálycukor
  • 30 ml vanília aroma
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A mákra annyi forró vizet öntünk, hogy jól ellepje és addig hagyjuk állni, amíg el nem készítjük a tésztát és a tölteléket, majd utána leszűrjük.
  2. A tojást először a cukorral, majd a szobahőmérsékletű margarinnal jól kikeverjük. A sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk a tojásos-cukros keverékbe, majd jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.
  3. Csatos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát pedig margarinnal kikenjük, és a tésztát úgy belenyomkodjuk, hogy pereme is legyen (kb. 3-4 cm magas), majd betesszük a hűtőbe pihenni, amíg elkészítjük a krémet.
  4. A túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot, és a vanília aromát jól összekeverjük, majd botmixerrel kicsit krémesítjük. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kevesebb adaghoz keverjük a leszűrt mákot.
  5. Kivesszük a hűtőből a tésztát és közepére egy evőkanál túrókrémet teszünk, majd erre rá egy evőkanál mákkrémet. Ezt addig ismételgetjük, amíg el nem fogynak a krémek (krémek elég folyósak, ezért maguktól szépen el fognak terülni). Egy fogvájó segítségével a torta szélétől kiindulva a közepéig (egymástól távol) csíkokat húzunk.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 60 percig sütjük. Mikor már megsült és langyosra hűlt, akkor kivesszük a tortaformából. 

Megjegyzés

A csatos tortaforma átmérője: 26 cm. - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss