Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos túrótorta gluténmentesen

120 perc
bonyolult
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 db tojás
  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg gm lisztkeverék főzéshez, sütéshez
  • 10 dkg gm lisztkeverék kenyérhez és kelt tésztákhoz
  • 1 tk sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 2 db tojás
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 15 dkg cukor
  • 130 g darált mák
  • 1 tk vaníliaaroma

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és az édesítővel. A margarint felolvasztjuk és a tojással együtt a liszthez adjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
  2. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen, majd a szélét villával kissé megnyomkodjuk és 30 percre a hűtőbe tesszük.
  3. A mákot egy tálba tesszük és forró vizet öntünk rá, annyit amennyi ellepi. 20 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
  4. Az áttört túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, az édesítőt és a vaníliaaromát egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kisebb adaghoz hozzákeverjük a mákot.
  5. A tortaformát kivesszük a hűtőből, a közepére egy nagy kanál túrókrémet teszünk, majd erre egy kanál mákkrémet és így tovább, míg a töltelék el nem fogy.
  6. Egy fogpiszkálóval a torta közepétől kiindulva csíkokat húzunk, egészen a széléig. 180 fokos sütőben nagyjából 60 perc alatt megsütjük.

11 EGYSZERŰ TÚRÓS SÜTI, AMIT ELRONTANI SEM LEHET! >>>

EZERFÉLE TORTA >>> 

18 ELLENÁLLHATATLAN MÁKOS SÜTI A BEJGLIN TÚL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss