A lisztet keverőtálba szitáljuk, elkeverjük benne a szárított élesztőt, a cukrot, a csipet sót. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd adagonként a langyos tejet is. Kézzel vagy dagasztógéppel jól kidolgozzuk. A kelt tésztát letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjúk, majd három részre daraboljuk, egyenként téglalap formára nyújtjuk. Mindhármat megkenjük szilvalekvárral a széleket kb. 2 cm-re kihagyva, majd megszórjuk a darált mákkal. Feltekerjük, és a három szálat összefonjuk. A kalácsot vajjal kikent hosszúkás sütőformába fektetjük.
A formában pihentetjük 30 percig. Közben egyszer lekenjük a kevés tejjel összekevert tojássárgájával.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Mielőtt a sütőbe tesszük a kalácsot, még egyszer átkenjük a tojással. 30-35 perc alatt készre sütjük.