hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos-szedres sajttorta

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag

Elkészítés

  1. A süteményalaphoz késes aprítóban összedolgozzuk a mandulát, a datolyát, a kókuszreszeléket és a mákot. A masszát kiolajozott szögletes, kapcsos tortaformába nyomkodjuk.
  2. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A krémsajtot habosra keverjük a cukorral és a megmosott citrom lereszelt héjával. A megmosott szedret botmixerrel pürésítjük. Néhány kanálnyit félreteszünk, a többit a krémsajthoz adjuk, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt is.
  3. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, majd egy kis lábasban, melegítve feloldjuk őket. Hozzákeverünk egy kevés szedres krémet, majd óvatosan a többi szedres krémhez forgatjuk az egészet.
  4. A krémet a süteményalapra simítjuk, majd a hűtőbe tesszük legalább 3 órára. Kivesszük a formából, kockákra vágjuk, és a félretett pürésített szederrel tálaljuk, illetve néhány szem friss gyümölccsel.

AMERIKAI SAJTTORTA EPERREL>>> 

FEHÉRCSOKIS-MÁLNÁS SAJTTORTA>>> 

SAJTTORTA EPERÖNTETTEL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss